Las Ninas geeft Uniek concert

Veendam - Het salonorkest Las Ninas uit Oude Pekela en het Harms Farm Orchestra van het Kielzog Kunstencentrum uit Hoogezand geven op 14 mei gezamenlijk een concert in de Binding in Oude Pekela.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Musica Viva Oude Pekela. Na het succes van vorig jaar kon een nieuw concert niet uitblijven Het salonorkest Las Ninas, dat regelmatig concerten verzorgt in de provincie, bestaat uit 18 musici en de zangeres Hermien Cats en de zanger Bert Kraan, en staat onder leiding van Jelte Duister.

Annen Polka, Gold un Silber wals en het bekende O, mio bambino caro zijn een greep uit het repertoire in het eerste deel. Harms Farm Orchestra is een symfonieorkest dat bestaat uit ongeveer 30 musici en staat onder leiding van Harm Pals.

Dit orkest maakt met u een wereldreis in de muziek, zoals De second Waltz, Pirates of the Carribean tot de Radetsky mars van Strauss. Na de pauze worden beide orkesten ineengevlochten tot een groot orkest en wordt een fantastisch programma gebracht met muziek uit de musical Sisi gezongen door Hermien. Het prachtige Conquest of Paradise, Donner und Blitz van Stauss om maar een greep te doen uit het programma van deze heerlijke muzikale middag..

Dit prachtig en uniek concert is op zondagmiddag 14 mei in de Binding in Oude Pekela. Het concert begint om 15.00 uur. De entreeprijs is € 7,= en daarvoor is er naast het mooie concert ook nog een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Op zaterdag 13 mei is er van 14.00 tot 16.45 in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat 5 teVeendam een liedboekmiddag, deze keer rond liederen die passen in de periode tussen Pasen en inksteren.

Deze liedboekmiddag maakt onderdeel uit van het introductieprogramma voor het ieuwe liedboek dat in 2013 in veel protestantse kerken in gebruik is genomen. Onder de 1100 iederen is heel wat nieuw materiaal en de liedboekmiddagen zijn een leuke manier om stapsgewijs ennis te maken met nieuwe vormen, teksten en melodieën. De verbouwing van de Grote Kerk adert de fase van stoffering en meubilering, dus er is geen overlast meer van stof, steigers en buwmaterialen in de kerk.

De periode tussen Pasen en Pinksteren wordt ook wel ‘paastijd’ genoemd, of de ‘vijftigdagentijd’, ijftig dagen tot en met Pinksteren. Na de zes weken van de ngetogen lijdenstijd klinken er eindelijk weer vrolijke tot uitbundige liederen met ‘gloria’ en halleluja’, en liederen voor Hemelvaart en het feest van de Geest: Pinksteren.

De liedkeus en de begeleiding is in handen van organisten Gert Jan Farenhorst en Wim van de Laar. Bij de liederen zijn korte toelichtingen en er zijn twee pauzes om de stem even rust te geven. Ieder die het leuk lijkt om mee te komen zingen is van harte welkom. Kaarten zijn vooraf en aan de zaal te koop.

Op woensdag 17 mei 2017 organiseert Team Sport van de Gemeente Veendam een fietstocht voor senioren. De start is om 13.30 uur vanaf de ingang van het Indoorcentrum, Jan Salwaplein 1 te Veendam. Er wordt een route gefietst van ongeveer 25 kilometer. Deze fietstocht wordt georganiseerd om het gezellig samen bewegen voor senioren te stimuleren.

De route wordt in principe gezamenlijk in één groep gefietst. In een kleiner groepje of per tweetal fietsen is uiteraard ook mogelijk. Halverwege de tocht is er een gezamenlijke pauze. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Deelnemen?

Deelname aan de fietstocht bedraagt € 1,00. Aanmelden kan tot en met 14 mei 2017 door een e-mail te sturen naar petra.vandenbosch@dekompanjie.nl of telefonisch via 06 - 11 39 43 01.