Margaretha Kleine in Grand Café

ZUIDLAREN - Aanstaande zondag 7 mei 2017 komt de Drents-talige singer/songwriter Margaretha Kleine spelen bij Grand Café Zuidlaren. Margaretha komt uit Nieuwlande en toen ze acht jaar oud was heeft ze gitaar leren spelen.

Het was pas veel later dat Margaretha eigen liedjes ging schrijven. Het allereerste Drentstalige nummer dat op single uitkwam was ‘D’r is niks’. Deze ballade werd zo goed ontvangen op (met name) de regionale zenders dat deze debuutsingel reden was om het album Drok op te nemen.

Ondertussen gingen de optredens gewoon door. Margaretha werd gevraagd voor het voorprogramma van De Kast. Dit deed ze samen met gitarist Jeff Zwart, ook (mede) componist van een aantal nummers op ‘Drok’. Daniël Lohues benaderde haar voor het voorprogramma van hem en zijn Louisiana Bluesclub in De Oosterpoort in Groningen, later nog een keer in Grolloo.

Drok werd opgenomen in de studio van Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse (SYCO) in Leeuwarden in de na-zomer van 2007. Begin 2008 kwam het debuutalbum Drok uit. Ook landelijk kreeg Drok aandacht. Zowel Radio 1 als 2 nodigden Margaretha uit te komen spelen. Veel van deze radio optredens deed ze samen met Peter Deiman (percussionist) ook te horen op Drok.

In november 2011 ging Margaretha Kleine de studio in voor haar tweede Drents-talige album. Samen met muzikanten Peter Deiman (percussie) en Richard Zoer (bassist) is gewerkt aan een puur en akoestisch klinkend album. Dit album werd opgenomen in de Flowertree Studio in Nieuw-Amsterdam in samenwerking met Melvin Bloemsma en is in 2012 uitgekomen. Margaretha is aan het werk met eigen nieuwe Drentstalige liedjes. Ondertussen gaan de optredens, zowel solo als met de coverband Two dollar Tuesday, gewoon door. Kom aanstaande zondag genieten van deze bijzondere muzikante. Aanvang 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.