Aletta trots op nominatie geschiedenisleraar van het jaar

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Geschiedenis saai? ,,Meneer Broekema brengt het zó dat het avontuurlijk wordt. Je moet gewoon wel luisteren!” De vierdeklassers van de mavo van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hoeven geen moment na te denken over hun antwoord waarom ze Michiel Broekema hebben aangemeld als beste geschiedenisleraar van 2017. Inmiddels is hun leraar genomineerd en staat hij in de top 15.

Voor de vierde keer reikt het Rijksmuseum, in samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief de prijs uit aan de geschiedenisleraar, die – zoals dat heet - met zijn of haar kennis en enthousiasme leerlingen inspireert en uitdaagt om heden en verleden met elkaar te verbinden. De winnaar wordt op 28 oktober a.s. in het Rijksmuseum bekend gemaakt.

Voor Michiel Broekema is het het allerbelangrijkste dat zijn leerlingen zijn lessen waarderen en geschiedenis het leukste vak, zo niet één van de leukste vakken, vinden. En dat blijkt uit de nominatie en uit het feit dat tweederde van de mavoleerlingen van het Aletta geschiedenis kiest om examen in te doen.