Elfjes kijken in drie bijzondere tuinen

MEEDEN - ‘Elfjes kijken’. Het kan de hele maand mei in drie bijzondere tuinen in Oost-Groningen. Tuinfleur (Oostwold), Jan Wilde een Tuin (Westerlee) en specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden herbergen alle drie een schat aan Epimediums, in goed Nederlands, Elfenbloemen. Juist in deze tijd van het jaar zijn deze elegante, ietwat mysterieuze, maar oersterke schaduwplanten op hun mooist.

De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Tuinfleur en Jan Wilde een Tuin zijn in mei iedere zaterdag en zondag open en op afspraak. Tuingoed Foltz is iedere dag geopend, m.u.v. de maandag. Op alle drie adressen is een informatiefolder met routeplattegrond beschikbaar.

In het openingsweekend geeft Tuingoed Foltz op beide dagen om 14.00 uur een rondleiding door de Epimedium- en bostuin. Daarbij wordt ook veel informatie gegeven over de toepassing van deze en heel veel andere schaduwplanten. Ook de eigenaars van Tuinfleur en Jan Wilde een Tuin vertellen graag over hun passie voor deze plantensoort.

De ‘Maand van de Elfenbloem’ beleeft z’n hoogtepunt op 20 en 21 mei tijdens de Epimedium- en Eenjarigendagen bij Tuingoed Foltz. Tijdens deze Plantenmarkt worden onder meer 100 verschillende variëteiten van de Elfenbloem aangeboden voor de verkoop, er zijn rondleidingen, standhouders en demonstraties en heel veel meer.