Samen zingen met wereldberoemd jongenskoor

HOOGEZAND - Kielzog Koorschool werkt dit seizoen samen met het Jongenskoor Dzvinochok uit Kiev (Oekraïne) en het Roder Jongenskoor. Door deze bijzondere samenwerking kunnen jongens van 7 tot 9 jaar mee doen in een verkort traject waarin zij een speciale selectie liederen leren.

Deze liederen zullen de jongens uit Hoogezand, Roden en Kiev samen uitvoeren tijdens twee concerten die Het Kielzog in het najaar organiseert. Het concert met het Roder Jongenskoor is op 16 september 2017 en het concert met Jongenskoor Dzvinochok is op 4 november 2017. Dit concert krijgt een extra feestelijk tintje omdat het Jongenskoor Dzvinochok dit jaar voor de vijftiende keer naar Hoogezand komt. Het koor in Hoogezand wordt begeleid door docent Wim van de Laar op donderdag tussen 16:15 en 17:15. De kosten voor de lessen en het concert bedragen 25euro. Hierna kunnen de jongens instromen in de koorschool. De eerste les wordt gegeven op 11 mei 2017.

Op 8 mei 2017 start de Kielzog Koorschool weer met nieuwe lessen. Jongens en meisjes die van zingen houden leren onder begeleiding van docent Wim van de Laar Nederlandstalige liedjes. Aan het einde van het seizoen zingen de leerlingen ook liedjes in het Duits, Engels en Frans. Aan het einde van het seizoen mogen de leerlingen optreden tijdens de grote slotpresentatie van de Koorschool. Hierna kunnen de leerlingen, in overleg met de docent, doorstromen naar Koorklas II. De lessen worden gegeven op maandagmiddag, van 15:45 tot 16:45. De kosten zijn 25 euro.