Sportieve Koningsspelen

HOOGEZAND/SLOCHTEREN - Op vrijdag 21 april heeft De Kinderboom in Slochteren zowel Koningsspelen als juffendag gevierd. Deze feestelijke sportieve dag werd geopend met ‘Okido’, het openingslied van de Koningsspelen. Alle kinderen hebben op het plein meegedanst.

Naast het dansen hebben de kinderen nog kennis gemaakt van een nieuwe sport. In alle groepen was een clinic judo. Vanaf 4 jaar hebben de kinderen kunnen oefenen en kennis kunnen maken het de sport judo. Het speellokaal werd omgetoverd tot een echte dojo. Judo vereniging BVHS heeft deze clinic kosteloos aangeboden. Er waren maar liefst vier dojo-assistenten en twee leerkrachten aanwezig. De kinderen konden oefen met een echt judopak aan.

De gedachte achter de Koningsspelen is dat het voor kinderen belangrijk is om te bewegen en kennis te maken met nieuwe sporten, zodat ze talenten kunnen ontdekken en kijken wat bij hen past. Aan het einde van de les maakten sommige kinderen al hele mooie judorollen. In Slochteren is zeker judo talent aanwezig.

Aan alle deelnemende scholen werd vrijdag het ontbijt gratis aangeboden door JUMBO Supermarkten in samenwerking met een aantal leveranciers. Ook in 2017 begonnen alle scholen de Koningssportdag met een gezamenlijke warming up met een lied en dans van Kinderen voor Kinderen!

Ook in Hoogezand was het feest. Zo werd er op de Theo Thijssenschool een sponsorloop gehouden en waren er binnen allerlei spelletjes te doen zoals sjoelen