Hotel Faber helpt werkzoekenden pitchen

HOOGEZAND - Power2Match was vorige week te gast bij Hotel Faber in Hoogezand. Power2Match is een team dat gedurende zestien weken in de ‘Noorderbaanbattle’ strijdt met andere teams in de ‘battle’ van dit jaar. De Noorderbaanbattle is een initiatief van enkele startende, jonge professionals en gedreven ondernemers in de provincie Groningen.

Het doel van de battle: jaarlijks partijen bij elkaar brengen en een editie organiseren waarin diverse teams ‘strijden’. Het team dat zich het beste zichtbaar heeft gemaakt en waarvan velen een baan hebben gevonden, wint de battle. De teams krijgen in NBB een platform en een kans om zich op de arbeidsmarkt beter zichtbaar te maken, onder het motto: Samen werk maken van werk. Dit ondersteunt hen op de weg naar een baan.

De deelnemers van het team Power2Match zijn in de afgelopen weken al meer te weten kunnen komen over wie ze zijn, wat hen drijft, wat ze kunnen en willen. Hoe ze overkomen op anderen, hoe wel en hoe nìet te netwerken en waar ze zich kunnen verbeteren. Er werd en wordt oa. gewerkt aan zelfvertrouwen, oefenen van kwaliteiten en vaardigheden en een goed cv schrijven.

In de sessie van afgelopen vrijdag stond de persoonlijke ‘elevator-pitch’ centraal. De opdracht: jezelf pitchen, in een monoloog van 35 tot 90 seconden. Terwijl je in een denkbeeldige lift staat, met iemand die jou niet kent. ,,Dit is echt niks voor mij…”, zei Cristina Hernandez, terwijl ze opstond en naar voren liep. Vervolgens vertelde ze gepassioneerd een mooi verhaal over zichzelf. ,,Ik ben een creatieve duizendpoot”. Nog geen minuut later ontving ze enigszins blozend een applaus van de andere deelnemers na afloop van haar pitch. De een na de ander liep naar voren voor de elevator-pitch. Sommigen leken het schijnbaar moeiteloos te doen, anderen worstelden en vonden het erg moeilijk. Maar iedereen was blij, om de gelegenheid te hebben gehad dit te doen.

Coach Yvonne Marring zei ,,Oefening baart kunst en wanneer je dit maar vaak genoeg doet, je pitch verbetert en oefent – desnoods voor de spiegel – zullen jullie er uiteindelijk beter in worden!”