Lekker gezond op school

HOOGEZAND-SAPPEMEER - r wordt weer van alles uit de kast getrokken om de kinderen op een zo leuk en leerzaam mogelijke manier met dit onderwerp bezig te laten zijn.

Als opening is er een sponsorloop geweest om geld in te zamelen voor speelattributen op het schoolplein. Verder zijn er naast speurtochten, workshops, sportactiviteiten en gezondheidslessen ook bijvoorbeeld oefentherapeuten, die uitleg gaven over een goede houding, en een diëtiste, die uitleg geeft over goede voeding, beweging en het balans daartussen.

De workshops en andere activiteiten worden gegeven door allerlei verschillende interne en externe mensen, bedrijven en instanties, zoals bijvoorbeeld: de studenten van het Alfa-College, Squashcentrum Hoogezand, sportscholen Ron Haans en Sens, Mantelzorg, Ik eet het beter, Hou je mond gezond en De Gezonde school en natuurlijk de ouders van de kinderen. De school is deze mensen ontzettend dankbaar voor hun inzet.

In deze projectmaand is ook rekening gehouden met Pasen en de Koningsspelen. Voor Pasen is er een wedstrijd 'Eitje Tik' georganiseerd en is er een High Tea met allerlei gezonde hapjes, die de kinderen zelf klaar hebben gemaakt. De Koningsspelen wordt samen met een ontbijt, een lied en spelletjes gevierd en zal de afsluiting van het project zijn.

Het is geweldig om te zien dat iedereen een enorme inzet toont en dat de kinderen tijdens bijvoorbeeld zelfgemaakte quizjes, presentaties en muurkranten al veel kunnen laten zien van wat ze geleerd hebben en hier volop van genieten!