Majella-school zamelt in voor Afrika

Hoogezand-Sappermeer - Op basisschool St. Gerardus Majella in Hoogezand hebben de leerlingen gedurende de vastenperiode geld ingezameld voor het goede doel, namelijk Stichting Mme Donatlilla.

Deze stichting bouwt onder andere aan een school in Karembure (Rwanda). Van het geld dat opgehaald is kan een compleet leslokaal worden ingericht in een van de lokalen van de nieuwe school. In de leslokalen in Rwanda zitten ongeveer 82 kinderen.

Tijdens de vastentijd is er aandacht geweest voor bezinning en hebben de leerlingen stilgestaan bij het feit dat er mensen zijn die het minder goed hebben dan wij. De kinderen van de St. Gerardus Majella hebben middels de actie geld opgehaald door flessen te verzamelen, klusjes te doen op school en thuis, knutselwerkjes te verkopen tijdens de vastenmarkt en sommige kinderen hebben zelfs hun eigen spaargeld beschikbaar gesteld.

Ouders hebben heerlijke gerechten bereid, die ook werden verkocht tijdens de vastenmarkt. Dit alles heeft een mooi bedrag opgeleverd van € 640,67. De kinderen van groep 6 (foto) hebben het meeste geld ingezameld ten opzichte van de andere groepen. Als beloning heeft de school ze getrakteerd op een gebakje.