Lefier blijft opnieuw van sociale huren af

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Ook dit jaar legt Lefier geen geen huurverhoging op voor huurders van sociale huurwoningen. Lefier blijft duurzaam investeren om de energielasten naar beneden te krijgen.

Bestuurder Lex de Boer: ,,Onze investeringen in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud kunnen we dit jaar realiseren zonder huurverhoging. Daarom maken we geen gebruik van de maximaal toegestane huurverhoging van 2,8%. We kiezen ervoor om de kale huur van sociale huurwoningen in 2017 niet te verhogen. Mede hierdoor blijven onze woningen betaalbaar.”

De huren van woningen in de vrije sector en de huren van het bedrijfs onroerend goed (BOG), zoals maatschappelijk en woon-zorg vastgoed, kunnen wel verhoogd worden. Deze huurders ontvangen hier later dit jaar bericht over. Ook bewoners die huren van zorgpartijen kunnen een huurverhoging ontvangen.

Lefier blijft ook in 2017 fors investeren in haar woningbezit. Dit doet Lefier door nieuwe woningen te bouwen en oudere woningen te verbeteren (‘nul-op-de-meter’). Ook investeert Lefier in het bouwen, versterken en verduurzamen van woningen in het aardbevingsgebied.

Lefier is een woningcorporatie met ongeveer 30.000 woningen in Noord-Nederland, met haar werkgebied in de gemeenten Borger-Odoorn, Emmen, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Stadskanaal. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.