Jubileum 25 jaar G-voetbal HS’88

HOOGEZAND - De afdeling G-voetbal van HS’88 bestaat 25 jaar. Reden voor een feestje. De afdeling voetballers met een beperking bij de HS’88 is opgericht in 1992 en bestaat nu 25 jaar.

In 1991 werden verschillende verenigingen in de Gemeente Hoogezand-Sappemeer gevraagd om binnen de bestaande voetbalvereniging met G-voetbal te starten. Het toen zittende bestuur van HS’88 heeft dit toen opgepakt. Met enige voorbereidingstijd is HS’88 in 1992 gestart met G-voetbal. Hiermee was G-voetbal in de Hoogezand-Sappemeer een feit. Nu 25 jaar later is de afdeling voetballers met een beperking uitgegroeid tot een volwaardige G-voetbal afdeling met bijna 50 voetballers met een geestelijke of lichamelijke beperking.

Er zijn wekelijks twaalf begeleiders en trainers actief voor deze groep voetballers. Op dit moment bestaat de G-afdeling uit jeugd onder de 16 jaar en van 17 tot 30 jaar. HS’88 heeft 2 G-teams die uitkomen in de competitie voor voetballers met een beperking. Het G- voetbal van HS’88 heeft zich een belangrijke plaats verworven in onze samenleving. HS’88 is de enige club in de provincie die al 25 jaar G-voetbal faciliteert.

De voetbalvereniging HS’88 is dan ook trots op alle vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor de groep voetballers met een lichamelijke of geestelijke beperking. De G-jeugd traint één keer per week en de volwassenen twee keer per week. Training en begeleiding van deze groep vraagt toch net iets meer van de vrijwilligers dan het reguliere voetbal. Op zaterdag 15 april voorafgaande aan het jubileumtoernooi worden 4 leden van de G-voetbalafdeling gehuldigd. Dit zijn; Aart Bultje, Wouter Baar, Harm de Wit en Cor Wolt zij zijn alle vier 25 jaar lid van de afdeling G-voetbal bij HS’88.