Henk Radsma wint driebanden

VEENDAM - Veendammer Henk Radsma won het afgelopen weekend de finale van het Master Driebanden toernooi door in de te winnen van Stad-Groninger Erik Kroeze.

Beide mannen hadden zich in hun categorie de beste getoond. Vanuit de voorronden waaraan door negentig biljarters werd deelgenomen hadden zich uiteindelijk 24 finalisten voor deze finale geplaatst. Deze finalisten werden verdeeld in twee categorieën en vervolgens weer in iedere categorie twee poules van elk zes spelers.

Spannend was het in alle vier de poules en er werd zoals gebruikelijk met volle overgave op een zeer sportieve manier om de punten gestreden.

In de A categorie werd naast Kroeze Muntendammer Jacob Bosma poulewinnaar en in de B categorie was het naast Radsma Winschoter Hilvert Smits die zich poulewinnaar mocht noemen. Kroeze behaalde de winst in de A-groep door Bosma te verslaan en Radsma deed hetzelfde in de B-groep door Smits te kloppen.

Derde in de A-categorie werd de winnaar van Kaspers Sturre uit Barger-Oosterveld en derde plaats in de B-categorie was voor Henk van der Woude uit Zuidbroek.