Specsavers opent A1-locatie

HOOGEZAND - Specsavers heeft zaterdag in De Hooge Meeren een nieuw filiaal geopend. Het is het 125-ste Specsavers-filiaal in Nederland. De nieuwe winkel is groot: maar liefst 150 vierkante meter.

Dat past in de strategie van Specsavers dat de brillenwinkels groter zijn dan gemiddeld in de brillenbrance. Overigens kijkt Specsavers inmiddels verder dan alleen de brillen en lenzen. Op termijn wil Specsavers ook hoortoestellen aan gaan bieden. Remko Berkel, directeur van Specsavers is trots dat de 125-ste winkel van Specsavers wordt geopend. ,,Een mijlpaal in onze groei-ambitie. ,,Momenteel zijn een op de vier brillen én hoortoestellen die in Nederland worden verkocht, afkomstig van Specsavers.’’

Met een vloeroppervlakte van 150m2 voldoet de nieuwe winkel ook aan een andere voorwaarde van Specsavers dat de winkelpanden groter moeten zijn dan gebruikelijk is in de branche. De keuze van een groter winkeloppervlak biedt de mogelijkheid om de winkelruimte goed in te richten met diverse apparatuur voor oog- en hoormetingen. In Hoogezand ligt de focus vooralsnog op oogzorg, echter is het doel om zeer snel ook hoorzorg aan te bieden.