Messenslijper komt langs tijdens feestweekend

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Vrijdag komt de professionele messenslijper van Zwilling Henckels, de grootste messenfabrikant van Europa, weer naar Hoogezand om eigen messen en scharen te slijpen. Bij Koken & Wonen aan de Meint Veningastraat 14 in winkelcentrum Martenshoek slijpt hij van 10.30 tot 17.30 uw messen en scharen ongeacht het merk.

Een complete slijpmachine wordt in de winkel opgebouwd en de messen worden à la minute geslepen. Het is volgens het principe ‘klaar terwijl u wacht’.

Tafelmessen kunnen ook opnieuw gekarteld worden. Dat is bijzonder omdat voor het kartelen van messen een aparte machine nodig is. Ook al heeft men zelf een slijpmachientje, opnieuw kartels in tafelmessen zetten is een vak apart. Informatie staat ook op www.kokenenwonen.nl.

Koken & Wonen viert komend weekend het 20- jarig jubileum. De messenslijper komt op vrijdag. Die dag worden ook handige keukenhulpen van vroeger en nu gedemonstreerd. Op zaterdag komt Boer Geert (bekend van Boer zoekt vrouw) relaxfauteuils testen op de meubelafdeling. Zondagmiddag komen Mariël en Mandy van Bloemenhuis Rustenburg om styling-tips te geven op de Riverdale-woonaccessoire- afdeling.