Busmuseum houdt open dag

Hoogezand-Sappermeer - Evenals voorgaande jaren houdt het Nationaal Bus Museum op 8 april van 10.00 tot 16.00 uur wederom haar Museumdag, voorheen genaamd Donateurs- en Open Dag.

Op deze dag zullen naast de oldtimer bussen van het Bus Museum, ook oldtimer bussen van collega musea en eigenaren zich aan de Productieweg 13 te Hoogezand zich presenteren. Het Nationaal Bus Museum is op deze dag vrij toegankelijk,” zegt voorzitter Bart Bekkering. ,,Ook zullen er een aantal verkoopstands met miniatuur bussen/ voertuigen aanwezig zijn.”

Voor de liefhebbers bestaat tevens de mogelijkheid, tegen een geringe vergoeding, een rondritje met een oldtimer bus te maken.

Verder is er in de IJzeren Klap in Slochteren nog een leuke activiteit. Op zaterdag 22 april strijkt het Slochter Vertelcafé neer in Lageland. Plaats van handeling is Café De IJzeren Klap.

Tijdens dit Voorjaars Vertelcafé kunnen bezoekers weer genieten van prachtige verhalen, verteld door verschillende vertellers, onder andere door leden van de Vertelgroep Pazzipanten.

Het Vertelcafé ontvangt geïnteresseerden graag vanaf 14.30 uur. Aanvangst is om 15.00 en het spektakel eindigt rond 17.30 uur. De entreeprijs is 5 Euro, inclusief koffie/thee met povvert in de pauze.

Op zaterdag 8 en zondag 9 april barst voor tuinliefhebbers het voorjaar los. Dan vinden bij Tuingoed Foltz in Meeden de Noordelijke Kwekerijendagenplaats, de grootste gespecialiseerde plantenmarkt van Noord-Nederland.

Ongeveer veertig geselecteerde deelnemers uit Nederland en Duitsland – kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten – presenteren op het terrein van Foltz alle ingrediënten voor een prachtig tuinjaar. Dit jaar met bijzondere gasten als Henk Helmantel, Maya Wildevuur en Hanneke Kappen.

De Noordelijke Kwekerijendagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe enonbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 4000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.

De Kwekerijendagen bieden ook een podium aan natuur-gerelateerde beeldende kunst.Heel bijzonder belooft het publieksinterview te worden van Hanneke Kappen met Henk Helmantel (zaterdag, 14.00). Maya Wildevuur is zaterdag als painter in residence schilderend aanwezig is.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Op 10 april (20 uur) is de film te zien in vanBeresteyn. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.