Historisch toeval treft Floris Fietsen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Een onwaarschijnlijk toeval. Floris Fietsen verhuist op 11 april van de Sluiskade in Hoogezand naar de Meint Veningastraat. Toen de gevel van het te verbouwen nieuwe pand werd gestript, deden de bouwvakkers een bijzondere vondst.

Op de gevel kwamen decennia geleden met de hand geschilderde letters tevoorschijn. En wat blijkt dat er vroeger ook een rijwielhandeld in dit pand gevestigd was. Floris van Soldt, stond paf. ,,Wat een toeval, niet?” Hij heeft nog onderzocht of de letters op de een of andere manier zichtbaar zouden kunnen blijven op de gevel, maar dat bleek niet haalbaar.

Floris Fietsen komt in een aanzienlijk ruimere jas te zitten aan de Meint Veningastraat. ,,De werkplaats wordt veel groter en we kunnen meer laten zien in de showroom”, zegt Van Soldt. Een ruimere werkplaats is geen overbodige luxe. ,,Want waar je je fiets ook hebt gekocht, voor een reparatie kun je altijd bij ons terecht.”

Verder zet Floris Fietsen op de snelle e-bikes. Nieuwste fenomeen op dat gebied: de leasefiets. ,,Voor enkele tientjes ben je compleet ontzorgd. De verzekeringen, reparaties, beurten, zitten er allemaal bij in.”