Kom in de kas, het is feest!

SAPPEMEER/ZUIDBROEK - Op 1 en 2 april 2017 is het feest in de Nederlandse kassen. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. Met alle technologie en innovaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken.

Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. In regio Groningen nemen acht bedrijven deel. Twee dagen lang openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Groningen bij acht bedrijven met 10 bezoekadressen. Deze bedrijven haken allemaal in op het thema feest in de kas en bieden interessante en boeiende activiteiten. De teelten zijn zeer divers, zo kan worden gekeken bij de teelt van orchideeën, vaste planten, zomersnijbloemen, groente, perk- en potplanten, aardbeien en asperges. Bij Reinhart Orchideeën vindt men zeer zeldzame en een groot assortiment orchideeën, Smit Kwekerijen laat een overzicht van alle nieuwe concepten en soorten voor volgend jaar zien en bij Doff is een nieuwe kleur Petunia te bewonderen.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, kijken hoe alles groeit en bloeit. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Kom in de Kas wordt voor de 40e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector.