Topkweker Andries Bierling doet een boekje open

ZUIDLAREN - Op maandag 27 maart sluit Groei & Bloei Zuidlaren e.o. het lezingenseizoen af met de noordelijke topkweker Andries Bierling met een lezing over salvia’s, echinacea’s en andere prairieplanten.

Andries Bierling, één van de twee eigenaren van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden, neemt u mee in de kleurrijke wereld van Salvia’s, Echinacea’s en andere prairieplanten. Aan de hand van veel eigen fotomateriaal geeft hij informatie over de achtergrond van deze zonminnende soorten en laat hij op inspirerende wijze hun toepassingsmogelijkheden zien. Ook neemt hij planten mee voor de verkoop.

In het jaar 2000 kochten Andries Bierling en Bob Foltz een boerderij met bijna 4 hectare grasland, waarop ze hun droom verwezenlijkten: een specialiteitenkwekerij met tuinen. Zeventien jaar later biedt Foltz één de grootste plantencollecties van Nederland en is het tuingoed uitgegroeid tot een inspirerende ontmoetingsplek voor plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Tuingoed Foltz is houder van de Nederlandse Planten Collecties salvia en echinacea, soorten die ze rijkelijk toepassen in hun tuinen, waaronder een aparte Echinacea- en prairietuin en een salvia- en grassentuin. Daarnaast biedt de kwekerij grote collecties dahlia, hosta, agapanthus, geranium en clematis en vooral veel botanische rariteiten.