Biggel Baggle goes Latin in Spijkerboor

SPIJKERBOOR - Het weekend van 18 en 19 maart staat bij café ’t Keerpunt in het teken van de muziek. Op zaterdag spelen vanaf 21 uur Bart de Win en Arianne Knegt, oftwel Tip Jar in de gelagkamer. Een dag later is om 15 uur de beurt aan de Biggle Baggle Bigband, swing uit ons eigen noorden. De entree bedraagt voor elk optreden 10 euro.

Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win en Arianne Knegt. Samen namen ze enkele duetten op voor de solo albums van De Win en zo ontdekten ze dat hun stemmen natuurlijk in elkaar overvloeien. Ze besloten een duo te vormen en zo werd Tip Jar geboren. De Win en Knegt schrijven hun songs samen en brengen het liefst pure, eerlijkse liedjes.

Op zondag 19 maart vanaf 15.00 uur wordt het tropisch warm in Spijkerboor. Met een programma van Latijns Amerikaanse muziek laat de Biggel Baggle Bigband uit Assen de zon schijnen in de grote zaal van café ’t Keerpunt.

Het wordt een middag met samba, rumba, bossa nova, salsa, maar ook jazz en een beetje blues. Een twee uur durend programma Latijns Amerikaanse show en muziek, kortom latin bij de thee ! Speciaal voor deze gelegenheid is steeldrumsolist en percussionist Auke Eshuis (Zuidlaren) uitgenodigd. De klank van de steeldrum (gemaakt van de bodem van een olievat) is kenmerkend voor muziek uit het Caraïbisch gebied.

Latin, de muziek van Gloria Estefan, Shakira, Astrud Gilberto, Michael Bublé, arrangementen van onder anderen Sammy Nestico, Lennie Niehaus, George en Ira Gershwin en Peter Herbolzheimer.

De Biggle Baggle Bigband, onder leiding van Jack Westra, is eind 2013 opgericht en ontstaan uit een groep muziekvrienden. Wekelijkse repetities en veel plezier bij gezamenlijk muziek maken stelt de groep in staat om de lat steeds hoger te leggen.