24 Wochen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - In het kader van het Cinefilmhuis wordt op maandag 20 maart om 20.00 uur in de Vue-bioscoop te Hoogezand-Sappemeer de film 24 Wochen/weeks vertoond.

Een jong echtpaar verwacht hun tweede kind. Gaandeweg de zwangerschap komt aan het licht dat de baby het Syndroom van Down heeft en daarbij een hartprobleem. De ouders staan voor een abortus keuze en de moeder komt tot het besef, dat zij alleen hierover kan beslissen. 24 Wochen is geen film over voor of tegen abortus zijn, maar een film die zich volledig concentreert op persoonlijke en ethische dilemma’s. Geweldige acteerprestaties van Bjarne Madel en Julia Jentsch.

Bij Vue Cinema’s draait momenteel ook de film ‘Tuintje in mijn hart’. Tuintje in mijn hart gaat over Axel (Leo Alkemade), een Surinamer die al twintig jaar in Nederland woont. Als zijn vrijgevochten moeder Gladys (Beppie Melissen) de familie in Suriname bij elkaar roept, is Axel gedwongen terug te keren naar zijn eigen land. Dit leidt tot veel spanningen en problemen in de toch al zo gebrouilleerde familie.