Ynskje Penning bij Odd Fellows

Hoogezand-Sappermeer - Op 22 maart komt de schrijfster Ynskje Penning vertellen over Emo’s Labyrint. Haar vertelling gaat over de boeiende reis van Abt Emo naar het heilige Rome rond het jaar 1200. Abt Emo was pastoor van de kloosterkerk van Wittewierum en schreef een verslag van zijn reis. Dit handschrift, dat op wonderbaarlijke wijze acht eeuwen overleefde, vormt de basis van de historische thriller Emo’s Labyrint.

De lezing van Ynske Penning vindt plaats in het Odd Fellowhuis ‘Welgelegen’ aan de Vosholen in Sappemeer. De lezing begint om 21.00 uur en is omstreeks 22.15 uur afgelopen. Haar optreden is in de nazitting van de John Welch loge. Zo’n nazitting is een informeel samenzijn van logeleden waarvoor deze keer ook belangstellenden, zowel dames als heren, van buiten de loge van harte welkom zijn. Het is een goede gelegenheid om de sfeer in een Odd Fellowloge te proeven.

De toegang is gratis. Wel vragen de Odd Fellows i.v.m. de organisatie belangstellende dames en heren om hun komst even te melden, tel. 0598-395676, of per mail: 14johnwelch@oddfellows.nl Op dinsdag 4 april organiseren de Odd Fellow-loges van Sappemeer een kennismakingsavond voor belangstellende buitenstaanders waarin uitleg wordt gegeven over het doen en laten van deze organisatie. U ervaart dan de bijzondere sfeer en de rituelen tijdens een logezitting. Aanvang 20.00 uur. Ook daarvoor kunnen belangstellenden zich aanmelden op bovenstaand adres.

Oscar-winnaar Moonlight op maandag 20 maart in vanBeresteyn Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). De film is maar liefst zes keer genomineerd voor een Golden Globe en won die van ‘Beste drama’. Daarnaast is de film genomineerd voor acht Oscars en won daar drie van, waaronder die van ‘ Beste film’.

Maandag 20 maart 2017 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Brian Kabbes. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen 2 euro. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden.