Op de fiets de wijde wereld in

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De schaatsen weer in het vet, de ATB’s weer opgeborgen, en de racefietsen weer van de zolder gehaald. Voor T.F.C Hoogezand- Sappemeer is het wegseizoen dat loopt van maart tot en met september weer begonnen.

Afgelopen jaar had T.F.C.H.S (Toerfietsclub Hoogezand-Sappemeer) zijn 25-jarig jubileum. Dat is gevierd, met een gezamenlijk bezoek aan een restaurant, en door de toerleiders mooi uitgestippelde tochten in eigen omgeving, maar ook zijn tochten gereden bij andere clubs.

Ook is er nieuwe club kleding aangeschaft in mooie moderne kleuren, zodat de club er weer helemaal passend in deze tijd op staat.

Voor het komende wegseizoen hebben de toerleiders óók weer een mooi gevarieerd programma samen gesteld. Er werd zaterdag 4 maart een start gemaakt met de openingstocht van 60 kilometer. Elke zaterdag staat er een toertocht op het programma, met een lengte van 100 tot 150 kilometer door Groningen, Friesland en Drenthe, het tempo is dan gematigd en wordt er halverwege de tocht koffie gedronken.

Ook worden er dit jaar weer tochten gereden bij ander clubs, zoals onder andere: De Winsumer Wierdentocht, Kleppertocht in Hardenberg, Noorderrondrit in Loppersum, De Vael Ouwe in Dieren, Rondje Giethoorn, Pieter Weening Classic in Surhuisterveen, rondje Dwingeloo, en rondje Lauwermeer.

Vanaf dinsdag 28 Maart tot en met donderdag 28 September wordt er dinsdag en donderdag ‘s avonds getraind, het tempo ligt dan hoger dan bij een toertocht, en als de ruimte er is, en de veiligheid het toelaat, wordt er ook wel eens een wedstrijdje gehouden, maar het motto is: samen uit samen thuis.

Het verzamelpunt voor vertrek is bij het voormalig postkantoor aan de kerkstraat in Hoogezand. Voor de traingsavonden is dat om 18.30 uur, in mei,juni, en juli is dat om 18.45 uur. Het tijdstip voor vertrek voor de toertochten, wordt door de toerleiders bepaald en is afhankelijk van de lengte en de startplaats van de tocht.

Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keer mee fietsen, om zo de sfeer van het fietsen in club verband een keer mee te maken, en kunnen lid worden van de gezellige vereniging. Voor meer informatie kan men terecht bij: secretaris Gerhard Scheper telefoon 0598-422963, e-mail tfchs@home.nl of bij de toerleiders Harry Bakker, telefoon 0598-325593. Of Jan Dontje telefoon 06-10132696.