Kindcentrum klaar

HOOGEZAND - De bouw van het kindcentrum Woldwijck aan de Mars in Hoogezand is klaar! Dit is het eerste aardbevingsbestendige kindcentrum in het aardbevingsgebied en omstreken.

De komende periode zullen CBS de Regenboog, Jenaplanschool ’t Vlot en Kinderopvang KaKa het nieuwe kindcentrum gaan gebruiken.Op 9 maart gaat wethouder Erik Drenth samen met de gebruikers en genodigden het gebouw feestelijk openen. De hele dag zijn er activiteiten voor de kinderen en kunnen genodigden het gebouw bezichtigen.

Na krap 10 maanden bouwen is het nieuwe kindcentrum gereed. Er is door de aannemers, gebruikers en gemeente hard gewerkt om te zorgen dat het kindcentrum zo goed en snel mogelijk gebouwd is waardoor een bijzonder mooi gebouw is neergezet. Door een goede samenwerking tussen alle betrokkenen is het resultaat meer dan een succes te noemen en zijn de gebruikers trots op hun nieuwe onderkomen!

Het hele gebouw is duurzaam en energiezuinig gebouwd en is het éérste aardbevingsbestendige kindcentrum van Hoogezand-Sappemeer en daarmee ook het éérste aardbevingsbestendige kindcentrum in het gehele aardbevingsgebied in Groningen. Het gebouw is van alle gemakken voorzien voor goed onderwijs voor nu en de toekomst.

Ook de omgeving is aangepakt. Er is een nieuw speelplein aangelegd waar voor alle kinderen voldoende plek is om te spelen. Ze kunnen onder andere spelen op nieuwe speeltoestellen, een speelheuvel en in de door de kinderen zo gewenste voetbalkooi. Aan de Mars is ook een Kiss ’n Ride gemaakt om het verkeer in goede banen te leiden. Met deze parkeervoorziening voor kort parkeren kunnen de kinderen naar en van school gebracht en gehaald worden.

Op zaterdag 11 maart is er tussen 10.00-12.00 uur open huis voor alle belangstellenden om een kijkje kunnen nemen in het nieuwe kindcentrum. Een ieder is welkom!