Techniektraining voor meiden

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Bij HS’88 is afgelopen dinsdagochtend een techniektraining georganiseerd in het kader van de Meidenvoetbalschool Groningen. De lessen werden gegeven door ex-Nederlands Elftal aanvoerster Marloes de Boer en HS”88 spits Daphne Wollinga.

Deze training was voor de deelneemsters geheel kosteloos. De weersomstandigheden waren de organisatoren van HS’88 gunstig gezind, want onder een stralend zonnetje waren er meer dan dertig aanmeldingen van meiden die graag aan hun techniek wilden werken of kennis wilden maken met de voetbalsport. Het enthousiasme spatte er vanaf en de trainingsvormen waren afwisselend en goed doordacht. Veel basisvaardigheden kwamen aan bod en na deze trainingen waren zowel de deelneemsters als organisatoren erg enthousiast.

Bijzonder was het feit dat meer dan de helft van de deelneemsters op dit moment bij andere voetbalverenigingen actief is. Voor de coördinatoren van HS’88 het bewijs dat separate techniektraining voor meiden in een duidelijke behoefte voorziet.

HS’88 ziet dat veel meisjes pas op latere leeftijd gaan voetballen en daardoor veel basisvaardigheden missen. Wanneer ze dan met jongens in een team spelen, worden ze vaak in lagere elftallen ingedeeld en is het moeilijk de weg omhoog te vinden. Daarom is HS’8 dit seizoen gestart met wekelijkse techniektrainingen voor alle meisjes, naast hun reguliere trainingen. Deze techniektraining wordt gegeven door Mandy van der Molen en Daphne Wollinga (allebei spelend in Vrouwen 1) en begeleid door Marloes de Boer en Jolanda Tromp (ex FC Twente).

Meiden hebben bij HS’88 de keuze om bij jongens te voetballen in een gemengd team of bij leeftijdsgenoten in een meidenteam. Om bij leeftijdsgenoten in een team te voetballen is het natuurlijk wel een vereiste dat er voldoende meiden zijn om een team te kunnen formeren. Daarom is HS’88 nog op zoek naar meiden in alle leeftijdscategorieën, zodat ieder spelend meisje daadwerkelijk deze keuze kan maken. Dit seizoen zullen er dan ook nog diverse activiteiten worden georganiseerd om zoveel mogelijk meiden aan het voetballen te krijgen.