Workshop met hanging baskets

Veendam - Wie kent ze niet: de uitbundig bloeiende Engelse hanging baskets. Een lust voor het oog! Wat is er nu mooier dan zo’n vrolijke hangmand rondom het huis; nou... een zelfgemaakt, naar eigen smaak gevulde vrolijke hangmand.

Vanaf vrijdag 17 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 organiseren Jan en Renate van kwekerij Van Oostwaard in Zuidbroek workshops Hanging basket vullen. Tijdens deze workshop wordt er onder begeleiding een Engelse hangmand gevuld.

U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt eerst uitleg over de kwekerij en de verzorging van de hanging basket. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Er wordt gewerkt met éénjarige jonge zomerbloeiers, teeltaarde, meststoffen en een grote hanging basket.

De planten zijn tijdens de workshop nog in het stekstadium. Er kan een keuze gemaakt worden uit een ruim assortiment zomerbloeiers waar foto’s en namen bij weergegeven staan. Zo kan er al een mooie kleurencombinatie gekozen worden, ondanks dat het nog stekjes zijn! Tussendoor krijgt u tips en aanwijzingen.

Aan het einde van de workshop zullen de gevulde hanging baskets in de kwekerij opgehangen worden. Jan en Renate zullen nog zo’n anderhalve maand voor de hanging baskets zorgen, omdat het buiten nog te koud is. Na IJsheiligen (half mei) kan de hanging basket opgehaald worden. U zult versteld staan!

Meer informatie vindt u op de website: www.vanoostwaard.com.

Zondag 12 maart vindt de vijfde editie plaats van het Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert

Teis Stadskanaal. De organisatoren Jac & Jeanne Puts hebben weer gerenommeerde accordeonisten uit binnen- en buitenland gecontracteerd zoals Cory Pesaturo (USA) en Radu Laxgang (Moldavië). Uit Nederland komt accordeonist Jean

Louis van Dam en een jazzy trio bestaande uit Pieter Bosma (accordeon), Mary Veldkamp (zang) en Anies Latumaelissa (gitaar). De ritmische begeleiding komt van Bert van Erk (contrabas) en Rene van Astenrode (drums en vibrafoon). Er is ook

aandacht voor jong Nederlands talent. Speciale gast tijdens het Internationaal Accordeonfestival is dit jaar Hermine Deurloo. Zij bespeelt op virtuoze wijze de chromatische mondharmonica en heeft les gehad van de vorig jaar overleden

Belgische grootmeester Toots Thielemans en dat is duidelijk te horen aan haar manier van spelen. In de foyer zijn er diverse accordeonstands en een presentatie van Hohner accordeons. Het theater opent de deuren om 12.00 uur en het festival begint om 13.00 uur en wordt om 17.15 uur afgesloten. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kan men contact opnemen via 0599-333291, info@accordeonfestival.nl of www.accordeonfestival.nl.