Topprestaties Judoteam Veendam-Hoogezand

VEENDAM/HOOGEZAND - Judoteam Veendam-Hoogezand bestaande uit judoka's van Judoschool Veendam en Judoschool Hoogezand-Sappemeer hebben een topweekend achter de rug. Op zaterdag kwam de jeugd tot 15 jaar in actie op het Noordelijk Kampioenschap en de judoka’s boven de 15 jaar streden in Antwerpen voor het eremetaal.

Tijdens de Noordelijke Kampioenschappen behaalden de judoka's maar liefst 13 prijzen. Kampioen in hun categorie werden Paulien Snijder,Amber Mutsers, Thijs Hensens, Lars van Oostrum en Joost Prins. Tweede plaatsen waren er voor Leon Bax, Matthijs Vos, Leon Fransens, Bjorn Smook en Chloe Snip. Uitstekende derde plaatsen waren er voor Ruben van Ark en Tessa Pruim.

In Antwerpen werden daar nog eens zeven prijzen aan toegevoegd. Sarah Hector speelde zichzelf in de kijker door met fraai judo kampioen te worden in de -57 kg. Zilver werd behaald door Vera Raspe in de -52 kg. Brons was er in de klase -57 kg voor Fleur Douwes.

Bij de senioren scoorde Ingrid Engwerda tegen haar tegenstandster uit Luxemburg een vol punt en werd kampioen. Brons was er voor Kim Smit, Anniek Potze en Larissa Bultena.