Met Lego je eigen avontuur bouwen

HOOGEZAND - Jorg, Jente en Adam zijn in de bibliotheek van het Kielzog geconcentreerd bezig met Lego. Ze werken aan een stripverhaal van Lego. Een bijzonder project van het eLAB dat de bibliotheek organiseert.

De kinderen die op de druilerige zaterdagmiddag naar het eLAB zijn gekomen maken een verhaal van Lego. Eerst bouwen ze het verhaal van Lego en Legopoppetjes op drie Legoplaten. Daarna zetten ze drie scenes uit het verhaal met een iPad op de foto en vervolgens maken ze er een soort gefotografeerd stripverhaal van. Hartstikke leuk, vinden Jorg, Jente en Adam. Jorg wijst op de eerste plaat: ,,Kijk, hier zie je onze poppetjes.” Hij pakt de tweede plaat: ,,Hier komen ze in het bos gemene mensen tegen.” Op de laatste plaat komt er een soort cowboy van Lego die de poppetjes van Jorg, Jente en Adam uit de brand helpt.

Het eLAB werkt net zoals een echt laboratorium: met experimenteren kunnen er dingen mis gaan, dus fouten maken mag. Alle functies die een bibliotheek vervult komen in het eLAB samen: mediawijsheid, leesbevordering en informatievaardigheden, wat samen bijdraagt aan de creatieve, technische en ondernemende vaardigheden van kinderen en volwassenen.

Het eLAB is een plek in de bibliotheek die is uitgerust met de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, software, 3D-printers, robots, etcetera.