Foltz toont gereedschap en kruiden

MEEDEN - Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden opent het tuinseizoen 2017 op 4 en 5 maart met de Goed-gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters.

Daarnaast presenteert de Groningse kwekerij 100 soorten Clematis en een fraaie collectiemediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Kerstroos, Longkruid en Elfenbloem. Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.tuingoedfoltz.nl

Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen gesmede tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeischaren, Opinel-tuin- en zakmessen en kastanjehouten hekwerk.

Het Openingsweekend staat daarnaast in het teken van ongeveer honderd soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden. Helleborus, Trillium en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer. In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.