Fleur de Weerd in Reensche Compagnie

Hoogezand-Sappermeer - /VEENDAM Een interessante lezing in Hoogezand. Woensdag 8 maart 2017 is er in het kader van de boekenweek een lezing over Oekraïne bij het NUT. De lezing wordt gegeven door Fleur de Weerd, die tussen 2012 en 2015 correspondent was voor Trouw, Het Parool en Radio 1.

Ze schreef over die tijd het boek Het land dat maar niet wil lukken. Haar lezing gaat over Oekraïne en hoe ze dit land van tegenstellingen heeft leren kennen tijdens haar werk. Aan de hand van enkele ontmoetingen en anekdotes zal ze het land aan het publiek voorstellen en enkele inzichten over de hedendaagse situatie delen.

Na de lezing is er gelegenheid voor het stellen van vragen en kunt u ook het boek kopen. De avond van het Nut wordt gehouden in de Reensche Compagnie, Tak van Poortvlietstraat 361, Hoogezand. Aanvang 20.00 uur.

De derde kaartavond van dit seizoen bij de voetbalvereniging HS’88 gaat vrijdag van start. De kaartavonden worden gehouden in het clubhuis Trefpunt van HS’88. De deelnemers worden verwacht om 19.45 uur voor het inschrijven van het klaverjassen. Er wordt gespeeld voor de dagprijzen en de eer. Verder telt deze avond ook mee voor het nieuwe seizoensklassement. De organisatie roept alle sympathisanten van HS’88 op om deel te nemen aan deze vorm van ontspanning. Bij het klaverjassen staat gezelligheid voorop. Iedereen is dan ook van harte welkom. Het kaarten begint om 20.00 uur precies.

Maandag 6 maart geeft het Sint Jozefkoor een concert in de recreatiezaal van Wooncentrum Sint Jozef in Hoogezand-Sappemeer.Het koor krijgt versterking van het mandolinekoor en de accordeoniste Jacinta.

Aanvang is 19 uur.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting bewoners- organisatie Boswijk Wooncentrum Zonnehuis Sint Jozef en POSO.

De Koopavondconcerten beginnen weer. Op donderdag 2 maart vindt het eerste Koopavondoptreden van 2017 plaats in Veendam. Te gast zijn Alex Staal, Laurens Schreuder en Jan Bloem. De drie muzikanten bijten in de Foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn het spits van het nieuwe seizoen bekende muzikale koopavonden af. Staal zal zijn geheel eigen stijl op de piano ten gehore brengen. Schreuder vertaalt op zijn bariton het Groninger lied en Bloem laat zijn bijzondere ‘kleine accordeon’, de trekzak, klinken. Het optreden begint om 20.00 uur.

In de Kandelaar-kerk Dr. A. Kuyperstraat 46 in Veendam wordt op zondagavond 12 maart 2017 om 19.00 uur de jaarlijkse zondagavondzang gehouden. De deelnemende koren zijn: Chr. Gemengd Regiokoor Excelcior Winschoten, De Lofstem uit Winschoten en Chr. Gemengd koor De Lofstem Muntendam. Gospelgroep Joyce Winschoten, zal als gast haar medewerking verlenen. Tussendoor zal er samenzang zijn. De toegang is gratis.