Tiende bloembollenroute door Oost Groningen

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM De tiende Oost-Groninger bloembollenroute! De duizenden bloembollen in de vier tuinen in Winschoten, Oostwold en Stadskanaal werden door de vele bezoekers van voorgaande jaren zeer gewaardeerd.

Ook nu zijn weer veel bollen extra gepoot. Tijdens deze open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard.

In 2017: Sneeuwklokjeszondagen op 26 februari en op 5 maart, van 11.00 tot 17.00 uur. Krokuszondag op 19 maart, van 11.00 tot 17.00 uur en drie opeenvolgende zondagen in april: 16, 23 en 30 april, steeds van 11.00 tot 17.00 uur.

De tuinen zijn:

The Stonefarm, Zijdstukkerweg 7, Stadskanaal. Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m2) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzeplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant.

City Channel Garden, H.J. Kniggestraat 101 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089. Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.

Tuinfleur, Nieuweweg 34, Oostwold. Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten.

Wubsbos, St.Vitusholt 86, Winschoten. Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzeplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift. De eigenaren van The Stonefarm, City Channel Garden en Tuinfleur zijn verzamelaars van sneeuwklokjes en in hun tuinen zijn heel veel soorten te bewonderen.