Eva leest het beste voor

HOOGEZAND - Eva van der Velde van de Theo Thijssenschool Hoogezand is winnaar van de regionale voorronde van de Voorleeswedstrijd.

Ze las voor uit Radeloos van Carry Slee. Ze deed dit van het begin tot eind heel natuurlijk. ‘Ze was erg betrokken bij het verhaal en nam de luisteraars echt mee in de emoties van het fragment’, aldus de jury.

Eva had behoorlijk concurrentie van Yorick Heikens (St. Antonius, Hoogezand). Hij las voor uit Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Marleen Guns

(Van Heemskerckschool, Hoogezand) las voor uit Funny mijn held van Evelien van Dort. Romee van der Reijd (De Schakel, Hoogezand) las voor uit Ik heb dyslexie, nou en! Van Ilonka de Groot en Cheryl Windster (De Zwaaikom, Hoogezand) las voor uit Het geheim van de maffiamoeder van Haye van der Heyden

Na de pauze trad Cato Hindriks (W.A Scholten-School, Foxhol) aan. Zij las voor uit De heksen van Roald Dahl. Sarah van Driel (Het Galjoen, Hoogezand) lastvoor uit Operatie zeer ernstige ramp van Tosca Menten en Yvonne Haks (’t Heidemeer, Sappemeer) las voor uit Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens.

De vijf winnaars van de regionale voorrondes mogen in maart meedoen aan de halve finale van de provincie Groningen. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.