Kledingbank Maxima krijgt interieur Lincherie

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Vrijwilligers van kledingbank Maxima hebben een druk weekend gehad: zondag gingen ze naar winkelcentrum Hooge Meeren om het interieur van lingeriewinkel Lincherie op te halen.

,,Het was een pittige klus’’, zegt Henk Slager van de kledingbank. ,,Maar het was ontzettend gezellig. We zijn ontzetten blij met deze gift.”

Froukje Kruijer van Lincherie vertelt waarom ze de rekken en de toonbanken uit haar zaak afstaat aan Maxima. ,,We richten de winkel opnieuw in. Van een collega in Groningen hoorde ik dat ze hun spullen hadden weggegeven aan de kledingbank daar. Dat bracht me op een idee. Dus ik heb Henk Slagter gebeld en die wilde het graag hebben.’’

Slagter is erg blij. ,,De rekken zijn in prima staat en de de toonbank heeft geen enkele kras, ze zijn er erg zuinig op geweest.’’ Een deel van de inventaris gaat naar de kledingbank in Sappemeer. ,,Een dander deel naar de nieuwe kledingbank die openen in Winsum.

Kledingbank Maxima heeft vestigingen in Veendam, Groningen, Sappemeer en Delfzijl en Winschoten.

Maxima is een winkel voor mensen met een bijstands- of Wajonguitkering of een langdurigheidstoeslag.

Ook mensen zonder uitkering met een laag inkomen (bijv. ZZPers) met een inkomen tot 110 procent van de bijstand zijn welkom. Deze bezoekers komen met een verwijsbrief van een maatschappelijke instantie, zoals Maatschappelijk Werk, GKB of Humanitas.

De winkel is als een modezaak ingericht met paskamers. Ongeveer de helft van de aangeboden kleding is nieuw. De andere helft is tweedehands.