G-tennis bij LTC NOHN Sappemeer

SAPPEMEER - NOHN Sappemeer besteedt veel aandacht aan G-tennis. Een mooie sport voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn er verschillende mogelijkheden om aan sport te kunnen deelnemen.

Tot voor kort behoorde daar niet de mogelijkheid bij om te kunnen tennissen in verenigingsverband. Tennisvereniging LTC NOHN in Sappemeer is een tijdje geleden gestart met het aanbieden van tennislessen aan mensen met een verstandelijke beperking, de G-sporters.

De vereniging in Sappemeer werd daarom uitgebreid met een afdeling G-tennis. Onder leiding van gediplomeerde trainers en met hulp van leden van de vereniging ging men met een kleine maar stabiele groep van start. Zo werd er in 2016 ook deelgenomen aan regionale en landelijke wedstrijden zoals de Special Olympics. De inspanningen op de trainingen werden beloond met medailles.

Bij de nationale tennisbond KNLTB werd ingezien dat G-tennis een volwaardig onderdeel is geworden van de tennissport in Nederland. Diverse verenigingen in de noordelijke provincies zijn nu ook van start gegaan met de lessen voor deze doelgroep. Ook vanuit de KNLTB wordt er nu van alles aan gedaan om meer bekendheid te geven aan deze mogelijkheid voor mensen met een verstandelijke beperking. Veel mensen weten niet dat die mogelijkheid er is en dat remt de ontwikkeling af.

In Sappemeer is nu het initiatief ontwikkeld om LTC NOHN hét centrum van het G-tennissen in de provincie Groningen te laten worden. Iedere vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur zijn er trainers en begeleiders op het tennispark aanwezig om mensen van 6-60 jaar met een verstandelijke beperking te laten genieten van de tennissport.

Voor het jaar 2017 staan er een aantal belangrijke activiteiten op de kalender. Op 17 juni vinden de Regionale Olympische Spelen in Groningen plaats en op 2 juli de Nederlandse Kampioenschappen in Assen. Aan beide evenementen zullen G-tennissers uit de noordelijke drie provincies deelnemen.