Scheepsjoagers klaar voor nieuw seizoen

MUNTENDAM - Het jaar 2016 was een zeer geslaagd jubileumjaar voor het shantykoor de Scheepsjoagers uit Muntendam. De zangers zijn klaar voor een nieuw seizoen.

Het koor bestond 25 jaar in 2016 en heeft dit middels vele optredens in binnen- en buitenland en een Jubileumconcert uitbundig gevierd. De reis naar het Duitse schiereiland Usedom, dat samen met de partners werd bezocht, is een onuitwisbare ervaring geworden. Ook is de nieuwe cd Van Brogge noar Brogge op de markt gebracht.

Maar …..2017 ligt voor en ook nu liggen weer prachtige dingen in het vooruitzicht. Graag wil het koor de trouwe fans, maar ook de mensen die het koor nog niet kennen, graag laten weten wat er te gebeuren staat.

Op zaterdagavond 8 april is het donateursconcert. Deze wordt traditiegetrouw weer in de Menterne te Muntendam gehouden. Deze avond staat in het teken van de chilisalpetervaart, de aardappelmeel- en de strokartonindustrie. Uit die tijd stammen ook de echte Scheepsjoagers, die hun schepen beladen met goederen door de kanalen trokken. De vele liedjes worden vergezeld door beelden van die tijd, die op grote schermen worden getoond. Een avond die u niet mag missen.

Op zaterdag 10 juni treden we op de Jaarmarkt in Muntendam op, waar we samen met het shantykoor uit Cuxhafen en shantykoor Störmwind uit Wedde te horen en zien zullen zijn.

Op zaterdagavond 28 oktober staat er opnieuw iets unieks te gebeuren. Er wordt dan een concert gegeven in samenwerking met het Chr. Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela. Ook dit gebeurt weer in de Menterne” te Muntendam.

Op zondag 17 december is het jaarlijks Kerstconcert en dat gaat dit jaar in samenwerking met de Chr. Brassband Elad plaatsvinden. Tussen deze concerten door treedt het koor op vele plaatsen in Nederland en Duitsland op. Er staan al weer een flink aantal concerten op de rol.

Zijn Shanty’s niet een beetje uit? Absoluut niet, want shantykoor de Scheepsjoagers maakt bij haar keuze van de te zingen liedjes niet alleen gebruik van shanty’s, maar staat ook open voor moderne Duitse, Engelse, Nederlandse en Groningse liedjes die te maken hebben met liedjes over de waterkant of liedjes waarin de zee wordt bezongen.

Wilt u informatie over het koor, neem dan contact op met de secretaris: Jan Copinga Wollerich (tel. 0598-614148 of 06-53384621), of via de website www.scheepsjoagers.nl.