Hulp voor bestuurders van sportclubs

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM Het besturen van een amateursportclub is nog niet zo eenvoudig. Het werk wordt vaak gedaan door betrokken leden, maar er komt soms erg veel bij kijken. Er is nu een nieuw initiatief waarmee de bestuurders worden geholpen.

In de provincie Groningen is een nieuw initiatief gelanceerd voor en door bestuurders van vrijwilligersorganisaties: BestuurdersCentraal. Doel van dit platform is om de diversiteit in besturen tevergroten en daardoor het besturen van een vereniging eenvoudiger, efficiënter en dus aantrekkelijker te maken. Dit onder andere door het delen van kennis en het bieden van praktische tools.

Om de lancering van het initiatief kracht bij te zetten, roepen de betrokken organisaties bestuurders op om hun uitdaging voor het jaar 2017 online te delen op www.bestuurderscentraal.nl, of via de uitdagingen-box in het kantoor van Kwartier Zorg & Welzijn in Hoogezand. Het doel van de actie is om te inventariseren welke vragen er leven bij Groninger bestuurders. Waar loopt men tegenaan? En wat houdt hen dagelijks bezig?

De actie loopt tot 10 maart 2017, waarbij deelnemers kans maken op 250 euro voor hun organisatie. De brede betrokkenheid van vrijwilligersorganisaties uit alle sectoren is essentieel voor BestuurdersCentraal, want er is een nog onontgonnen netwerk aan deskundigheid en praktische hulp.

Het platform wordt de komende tijd gevuld met alle mogelijke ins & outs over relevante zaken rondom besturen, zoals artikelen om kennis op te doen, tools, workshops en trainingen. Daarnaast kunnen Groninger bestuurders zelf ideeën opperen én ophalen. Tenslotte heeft het platform een bestuurderspool waar je als bestuurder of expert deel van kunt uitmaken en daarmee andere bestuurders kunt ondersteunen.

Meer weten? Bezoek het platform op www.bestuurderscentraal.nl. BestuurdersCentraal Groningen is een initiatief van Huis voor de Sport Groningen, CMO STAMM, Kwartier Zorg & Welzijn, VrijwilligersCollege, Vrijdag en de Midden-Groningse uitdaging.