SP ziet kleine opening voor openhouden Sappemeer Oost

SAPPEMEER - Er is een kleine opening gekomen voor het openhouden van station Sappemeer Oost. Dat concludeert de SP in een folder die ze verspreidt in de straten rond het station. De partij reageert daarmee op het antwoord dat de provincie heeft gestuurd aan de meer dan duizend bezwaarmakers tegen de voorgenomen sluiting.

De provincie laat weten nog steeds vóór sluiting te zijn, maar kondigt een onderzoek aan waarin ze alternatief vervoer afzet tegen openhouden. In november kwam de provincie met het plan om Sappemeer Oost te sluiten nadat de nieuwe aanbesteding van het treinvervoer geregeld was: in 2021. Daar kwam veel protest tegen.

De SP verzamelde een kleine 800 bezwaarschriften van reizigers en omwonenden; vanuit Nieuw Woelwijck kwamen nog eens 300 bezwaren en de voltallige gemeenteraad liet weten tegen sluiting te zijn.

In Provinciale Staten was een meerderheid voor een SP-motie om een onderzoek te doen naar openhouden van het station. Onder die druk heeft het provinciebestuur nu dat onderzoek toegezegd. Maar daarbij laat ze wel weten dat ze nog steeds vóór sluiting is.