Eerste boom voor herstel Oosterpark

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De wethouders Oetra Gopal en Marco Metscher van de gemeente Hoogezand-Sappemeer hebben op feestelijke wijze de eerste boom geplant als starthandeling voor het herstel van het Oosterpark in Hoogezand.

Het park, aangelegd in 1932, is een rijksmonument en een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Het Buurtcomité Oosterpark kon een groot aantal toeschouwers verwelkomen bij dit speciale en spectaculaire evenement.

Het park is een rijksmonument en een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Dit is nog een keer bevestigd in het groenstructuurplan dat in 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld. Door achterstallig onderhoud en beheer is het Oosterpark de laatste jaren meer en meer in verval geraakt. Belangrijke zichtlijnen zijn verdwenen en de diversiteit aan beplanting is verloren gegaan. Dit is de aanleiding geweest voor het Buurtcomité ‘Oosterpark het moet beter’ om een herstelplan te laten maken. Voor een deel gaat het herstelplan terug naar de luister en vormgeving uit het verleden; voor een deel werken we aan een monument voor de toekomst.