DE-zegels over? Lever ze in voor het goede doel

HARKSTEDE/SLOCHTEREN - Voor de vijfde keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Ook de Lionsclub Skiramere Slochteren doet dit jaar voor het eerst mee en ondersteunt daarmee de Voedselbanken in de regio.

De koffiepunten worden weer bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op. Ondanks het feit dat de economie weer goed aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen, waarvan ongeveer 35.000 kinderen, onder de armoedegrens. Helaas ook in de hier in Groningen. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank.

Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. Wie van 40 euro in de week moet rondkomen, heeft een pak koffie niet op het boodschappenlijstje staan.

Gedurende de gehele maand februari zal deze grote landelijke inzamelactie plaatsvinden. Ook in Groningen worden punten ingezameld die ten goede komen aan pakken koffie voor de lokale voedselbanken. De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts, die de actie wederom steunt en het eindresultaat met 15 procent zal verhogen.

Meer dan 7500 vrijwilligers van meer dan 100 Lionsclubs en 55 voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij meer dan 1000 inleverpunten in het gehele land. In Midden Groningen is Lionsclub Skiramere Slochteren verantwoordelijk voor de inzameling die ten goede komt aan de voedselbanken in Hoogezand-Sappemeer en Appingedam.

Gedurende de maand februari zullen inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Coöp Harkstede Hoofdweg 42, Harkstede, Plus Spithoff Hoofdweg 91, Schildwolde, Albert Heijn Hoofdweg 164A, 9628 CT, Siddeburen.

De koffie wordt vervolgens toegevoegd aan de voedselpakketten voor mensen die dat heel hard nodig hebben.