Ouderen naar het theater

HOOGEZAND - In het Grand Café van theater Kielzog te Hoogezand zitten de dames Kiewiet en Ubels met een heerlijk kopje koffie en een schaal wel erg lekkere koekjes aan de voor Stichting Vier het Leven gereserveerde tafel, samen met gastvrouw Alice Brons. Alice heeft hen zojuist van huis gehaald en samen gaan ze genieten van de voorstelling De Klucht van de Koe.

De dames maakten beiden kennis met Vier het Leven op de Lifestylebeurs te Hoogezand, schreven zich in en inmiddels hebben ze al meerdere keren met Vier het Leven een voorstelling bezocht! En dat bevalt hen erg goed. ,,Ik kwam 'savonds nergens meer, je gaat ‘s avonds niet ergens alleen naar toe. Het is zo'n mooie oplossing als je ‘s avonds niet meer durft te rijden. Het is zo fijn dat je van huis wordt gehaald en weer thuisgebracht. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde.”

Mevrouw Kiewiet verbaast zich er wel over dat niet veel meer mensen gebruik maken van het aanbod van Vier het Leven! Ze signaleert onbekendheid, maar denkt ook dat er drempelvrees is. Zowel zij als mevrouw Ubels zijn blij met Vier het Leven en raden andere mensen zeker aan kennis te maken met deze Stichting.

Drie keer per jaar brengt Vier het Leven in deze regio – Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Menterwolde en Slochteren - een brochure uit met daarin het aanbod voor de komende maanden. Het is een selectie uit de programmering van de theaters in de omgeving en het betreft onder andere concerten, cabaret, toneel, films en ballet. Daarnaast is in het aanbod nu ook museumbezoek opgenomen. En wat te denken van het theaterspektakel "Het Pauperparadijs" in het gevangenismuseum te Veenhuizen? Kortom: een breed aanbod met voor elk wat wils.

De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels voor 65 plussers. Vervoer, begeleiding, entree en consumpties zijn inbegrepen in de arrangementsprijs. Geinteresseerden kunnen de nieuwe regionale brochure opvragen bij info@4hetleven.nl of telefonisch op 035-5245156.