Voetbalschool voor meisjes met Marloes de Boer

HOOGEZAND-SAPPEMEER - HS’88 start met meidenvoetbalschool in samenwerking met Marloes de Boer. In het jaar van de Europese kampioenschappen voetbal voor vrouwen geeft HS’88 vol gas door met behulp van Nederlands elftalspeelsters diverse activiteiten te organiseren naar aanloop van dit EK. Extra leuk is het dat dit EK ook nog in Nederland wordt gespeeld.

Er zal dit jaar dus veel aandacht voor vrouwenvoetbal zijn en dit past HS’88 bijzonder, want daar wordt ook al jaren stevig ingezet op het meiden- en vrouwenvoetbal en dit heeft geresulteerd in inmiddels bijna honderd vrouwelijke voetbalsters in alle leeftijdscategorieën. Door het organiseren van leuke en leerzame activiteiten wil HS’88 de koppositie die zij inneemt, bij het vrouwen- en meidenvoetbal in de wijde omtrek, verder verstevigen.

Nadat eerder al Jolanda Tromp (ex FC Twente) de techniektraining voor alle meisjes had opgezet binnen HS’88, samen met Mandy van der Molen, zijn daar nu HS’88 topspits Daphne Wollinga en ex-Nederlands Elftal aanvoerster Marloes de Boer aan toegevoegd.

Daphne geeft met Mandy de wekelijks extra techniektraining op woensdagavond aan alle meiden en Marloes adviseert, evenals Jolanda. De oprichting van een heuse meidenvoetbalschool is hiermee dan ook een feit. Coördinatoren van het meidenvoetbal bij HS’88 zijn ervan overtuigd dat deze specifieke techniektraining bijdraagt aan het snel beter worden van de meiden. De eerste successen van deze training worden al zichtbaar en daardoor stijgt ook het plezier in het spelletje.

In de voorjaarsvakantie, op 21 februari zal Marloes de Boer een meidentraining organiseren in twee groepen; van 9.15 – 10.30 uur de meisjes tot 11 jaar en van 10.45 – 12.00 uur de oudere meiden. Deze training is voor alle meiden gratis toegankelijk, ook als je geen lid van HS’88 bent. Je dient je echter wel op te geven. Dit kan op de website van HS’88 of via de mail HS88vrouwen@gmail.com. Als je een betere voetbalster wilt worden mag je dit event niet missen.

Deze meidentraining in de voorjaarsvakantie is slechts de aftrap van een seizoenshelft vol activiteiten voor meiden die (willen) voetballen.