Zangeressen met een gouden strot

HOOGEZAND - Het is in Kielzog de week van de zangeresessen met een wereldse presence op het podium. Vrijdag 17 februari brengt Daisy Correia fado in de rijke traditie van Amália Rodrigues. Ze vertelt het levensverhaal van de fadokoningin en zingt de daarbij behorende nummers die samen het leven van de allergrootste fadozangeres vormen.

Amália Rodrigues (1920-1999) bracht de fado, de nationale zangkunst van Portugal, over de hele wereld. Wie was deze vrouw achter de schijnwerpers? Hoe werd de één na jongste van 10 kinderen uit een zeer arm gezin de koningin van de fado? Hoe dreven haar angsten haar tot diverse wanhoopsdaden? Ongetwijfeld zal dit dinspiratie zijn geweest van haar vele succesvolle nummers.In Uma casa Portuguesa zingt Daisy niet alleen de sterren van de hemel, ze geeft Amalia de eervolle plek die deze superster verdient. Aanvang 20.15 uur.

De dag erna , op zaterdag 18 februari, brengen de dames en enkele heer van Vrouw Holland de zaal volledig van hun stuk met 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam. Twintig jaar Vrouw Holland betekent twintig jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches. Ongegeneerd fysiek met ongeremde humor, ironisch koketterend met pijn, verlangens en onzekerheid. Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken kijken in hun jubileumshow op hun eigen treffende wijze terug op twintig jaar kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen. Met hun ijzersterke stemmen laten ze de huidige tijd schijnen op gevoelige liedjes als ‘Blauw plek’, ‘Mis je me dan nog’ en ‘Ik wil dat moment niet’. Vrouw Holland is rijper en sterker dan ooit en wordt gelukkig nog steeds begeleid door pianist, dirigent en componist voor tal van artiesten Reinout Douma.