Ouderenraad op bezoek in ‘t Spinnenweb

SAPPEMEER - Donderdagmorgen 16 februari houdt de Ouderenraad haar maandelijkse overleg in het wijkcentrum ‘t Spinneweb in het Margrietpark in Sappemeer. De Ouderenraad vindt dat ze niet alleen in het gemeentehuis moet vergaderen, maar dat zij ook de oudere inwoners in hun eigen omgeving moet opzoeken om met hen de problemen van de wijk of het dorp te bespreken.

In hun rondje langs de dorpen en wijken is zij drie jaar geleden al een keer in Sappemeer geweest. Nu komen ze dus terug en natuurlijk om ook te weten wat is er sinds hun vorig bezoek is veranderd. En één daarvan zal onder andere zijn dat er nu een Sociaal Team in hun omgeving werkzaam is. De Ouderenraad hoopt dan ook dat ook vertegenwoordigers van het Sociaal Team gaan aanschuiven bij het overleg. Ook andere punten als zorg en wonen zal in het overleg besproken worden.

Na het gesprek met inwoners en vertegenwoordigers van de wijk vergadert de Ouderenraad ook nog over haar toekomst als Ouderenraad in de nieuwe gemeente Midden-Groningen en laat ze zich ook nog informeren over de voortgang van het gezondheidsproject in Sappemeer. Ook zullen zij zich nog laten voorlichten over de voortgang en de nieuwe ontwikkelingen rond het publiek vervoer met onder andere het WAO-vervoer.

Het is een openbare vergadering, dus de Ouderenraad hoopt dat veel ouderen uit de omgeving en ook een aantal vertegenwoordigers van organisaties aanwezig zullen zijn. De bijeenkomst begint om 9.30 uur en zal plaatsvinden in het ’t Spinneweb te Sappemeer.