Henk Wieringa signeert in de Bibliotheek

Hoogezand - Op 15 februari signeert en verkoopt Henk Wieringa zijn adventsbundel in de Bibliotheek Hoogezand van 13:00-17:00 uur. De opbrengst is voor het goede doel, een project tegen kindhuwelijken. Tot september 2013 was Henk Wieringa voorganger bij de Baptisten Hoogezand West. Tot hij vertrok naar Leeuwarden was hij bovendien bibliothecaris bij de Bibliotheek.

Henk Wieringa hoorde van het initiatief Sarah Dolstra en besloot zijn adventsgedichten uit te brengen en de opbrengst te doneren aan Cycle Plan. In het kader van dit project fietste Sarah Dolstra vorig jaar 400 kilometer door noord Vietnam voor het goede doel Plan Nederland. De deelnemers aan dit evenement, Cycle for Plan, zamelen van tevoren minimaal € 4.000 in voor projecten van Plan tegen kindhuwelijken.

Plan Nederland is een internationale ontwikkelingsorganisatie die werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 51 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.plannederland.nl