Wat wordt de meest fietsvriendelijke organisatie van het Noorden?

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM Het Noorden en de fiets, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We wonen in één van de beste fietsregio's van de wereld. Vanaf dit jaar hebben Groningen en Drenthe hun eigen awards voor fietsvriendelijke bedrijven.

Want de fiets draagt op meerdere manieren bij aan de ontwikkeling van Groningen en Drenthe. De fiets is een stimulans voor de economie en kan bijdragen aan het oplossen van infrastructurele problemen. Daarnaast is fietsen natuurlijk gezond en goed voor het milieu. Maar ook voor de profilering van de provincies Groningen en Drenthe is de fiets niet meer weg te denken. Mede hierdoor is Drenthe afgelopen jaar uitgeroepen als UCI Bike Region. Dit kon niet bereikt worden zonder de inzet van het bedrijfsleven en lokale overheden.

De Gele en Gouden Fiets Awards zijn in het leven geroepen om deze organisaties te waarderen voor hun inzet. Daarnaast moeten deze awards een stimulans zijn voor andere partijen om zich in te zetten voor het fietsen in het Noorden. Bas Eefting van het initiatief nemende marketingbureau V.ND..G uit Zuidlaren legt uit wat de betekenis van deze awards is: ,,De Gele Fiets Award is met een knipoog gebaseerd op de Gele Trui uit de Tour de France, het meest geliefde shirt van het peloton. Er zijn dit jaar 14 organisaties die een Gele Fiets Award hebben gewonnen. Deze 14 organisaties maken daarnaast kans op de Gouden Fiets Award, voor degene die het afgelopen jaar het meest onderscheidend was op het gebied van fietsen. Want goud blijft uiteindelijk het hoogst haalbare in de sport.’’

Om in aanmerking te komen voor een Gele Fiets Award moeten bedrijven en organisaties een positieve bijdrage leveren aan het fietsen in het Noorden. Op donderdag 16 februari wordt bekendgemaakt wie de Gouden Fiets Award heeft gewonnen. De uitreiking van deze award zal plaatsvinden in VANSLAG in Borger. In het hart van de fietsprovincie Drenthe, zoals de organisatie het zelf omschrijft.