Scoor een Boek! trapt af in Midden-Groningen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In Hoogezand-Sappemeer gaan 541 leerlingen de komende tien weken zoveel mogelijk boeken lezen.

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.

Leerlingen gaan de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom Hiariej. Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Naast het scoren in de klas, kunnen ook gezinnen meedoen met Scoor een Boek! In de bibliotheek kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan kan er op de poster een bal worden getekend of geplakt.

Daarnaast organiseren Biblionet Groningen, het Groninger Forum en FC Groningen in de Maatschappij in de voorjaarsvakantie een Scoor een Boek! Experience. Speel een partijtje robotvoetbal, wordt voetbalcommentator of laat zien wat je kan in de skill-zone! De Scoor een Boek! Experience is het leukste uitje van de voorjaarsvakantie. Kijk voor alle locaties en data op www.biblionetgroningen.nl/scooreenboek.