Zes mensen kans op baan na inloopsollicitatie

VEENDAM - De inloopsollicitatie die transporteur Simon Loos woensdagmiddag organiseerde heeft zestien mensen getrokken die op zoek zijn naar een baan al vrachtwagenchauffeur. Zes daarvan gaan een vervolgtraject in en maken kans op een baan als chauffeur.

Op 10 oktober 2016 is Simon Loos de campagne ‘100dagen100chauffeurs’ gestart met als doel om in 100 dagen 100 nieuwe chauffeurs te werven. Het leek een bijna onmogelijk doel, maar niets bleek minder waar: met het aflopen van de honderd dagen stond de teller op maar liefst 182 nieuwe chauffeurs.

Maar de vraag naar nieuwe chauffeurs is ondertussen namelijk ook opgelopen. Bovendien blijkt het in een aantal regio’s aanzienlijk lastiger om sollicitanten te werven, met name in Midden-Brabant. Om deze reden zijn we gestart met een nieuw concept, door chauffeurs uit de noordelijke provincies tijdens hun dienst huisvesting aan te bieden in Midden-Brabant.

We horen het wel vaker: de economie trekt aan, de markt trekt aan, er zijn meer chauffeurs nodig maar mensen denken misschien wáár dan? Niet in alle regio’s in Nederland is de vraag namelijk even hoog. Sommigen hebben er over nagedacht om in een andere regio te werken, maar stuiten dan hoogstwaarschijnlijk op weerstand van de werkgevers over de woon-werkafstand.

Er zijn veel vakbekwame chauffeurs in het Noorden van het land die geen baan hebben. In Midden-Brabant is juist gebrek aan chauffeurs. Simon Loos wilt de vakbekwame chauffeurs in het Noorden een kans geven op een baan.

Aanstaande woensdag is opnieuw een inloopsollicitatiein Veendam (Hotel Parkzicht, Museumplein 3).