Westerbroek zit in flow

WESTERBROEK - fgelopen jaar kregen de Westerbroekers te horen dat hun enige kleine dorpsschool, de Jan Ligthart School, open kan blijven, door als school zelfstandig verder te gaan onder een nieuw concept, genaamd de VZD (Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen). Politiek Den Haag heeft de Jan Ligthart School als enige school in hee Nederland de kans gegeven om dit concept, gezamenlijk met de VZD tot een succes te brengen. Ze krijgen hiervoor 10 tot 15 jaar de tijd.

Voorwaarde is dat een gedegen, vernieuwend onderwijsconcept en een sluitende begroting wordt opgemaakt. Sinds dit bericht zijn de bewoners nog meer betrokken met elkaar geraakt en zie je hele mooie dingen gebeuren. Werkgroepjes om de overgang naar de VZD in goede banen te leiden, inzamelingsacties om de kas van school te spekken, vrijwilligers die de inmiddels 95 jaar oude voetbalvereniging VV Westerbroek bestieren om met name de jeugd lekker te laten sporten.

Ook hier boeken de Westerbroekers opmerkelijke successen. Beide en enige jeugdteams van de voetbalvereniging, F-1 (onder 9 jaar) en E-1 (onder 11 jaar) hebben de finale op zaterdag 11 februari bereikt van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi, georganiseerd door Stichting Jeugd Zaalvoetbal Hoogezand-Sappemeer. Op 14 januari hebben de E-ers zich in poule C geplaatst met een verdiende eerste plek, door alle zes wedstrijden te winnen, met twintig doelpunten voor en twee tegen. Afgelopen zaterdag hebben de F-ers zich eveneens geplaatst, door vier wedstrijden te winnen en twee gelijk te spelen. Met tien doelpunten voor en vier tegen, was ook voor hun de 1 e plaats in poule C een feit.