Prachtige zeemeerminnen leren het kunstje

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM Zaterdag 28 januari was de tweede Workshop Zeemeermin zwemmen een feit in het zwembad De Kalkwijck in Hoogezand. Zeven jonge dames mochten hun droom waar maken om te zwemmen als een echte zeemeermin. Komende maanden zullen er meer workshops in Hoogezand en volgen.

Voorzien van een mooie gekleurde staart met een bijpassend topje werd de zeemeermin zwemslag geleerd. Dit is moeilijker dan het lijkt omdat je je moet voortbewegen als een dolfijn. Ook het veilig zwemmen en rekening houden met je omgeving kwam ook aan bod.

De workshop duurde 2,5 uur waarbij in het eerste uur aandacht werd besteed aan het “onder de knie krijgen” van deze zwemslag en het drijven op de rug. Daar de benen en voeten bij elkaar gehouden worden door de staart kun je op je rug lekker drijven en even op adem komen. In het tweede uur mochten de Zeemeerminnen met hun staart de fotograaf natspetteren, wat uiteraard niet tegen dovemansoren werd gezegd. Hierna kwam de oefening door de hoepel zwemmen aan de beurt en tijdens deze oefening werden foto’s gemaakt en moesten de Zeemeerminnen lachen naar de fotograaf. Een ieder vulde dit op haar eigen manier in. Na het afronden van deze oefening was het moment aangebroken dat de Zeemeerminnen vrij mochten zwemmen om het geoefende in de praktijk te brengen. Uiteraard moesten zij ook voor hun ouders poseren zodat deze ook hun album van de kinderen konden voorzien van foto’s van hun dochter als Zeemeermin.

De kinderen maar ook hun ouders en grootouders hebben genoten van deze unieke gelegenheid die geboden wordt door B&W fotografie uit Blijham.

Vanuit de onderwaterfotografie met modellen is het idee ontstaan om deze workshops te geven en wordt nu door B&W Fotografie in diverse zwembaden in het Noorden met succes gegeven. Dit om het Zeemeerminzwemmen dichter bij de kinderen te brengen. Komende