Met je haar in de wind

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De Rotary HS organiseert op 21 mei de Rally Noord Nederland. Het wordt een gezellig en sportief sportevenement voor mensen met een klassieker of cabriolet. Heeft u nu echt een andere bijzondere auto, dan kunt u na goedkeuring van de organisatie ook deelnemen.

Voor het rijden van de Rally Noord-Nederland maakt het niet uit of u een beginnende of ervaren rallyrijder bent. Uiteraard is er wel een klassement, maar de dag draait toch vooral om autorijden, gezelligheid en het goede doel.

De ontvangst en het startpunt van het eerste deel van de rally zal in de gemeente Hoogezand-Sappemeer zijn, met koffie/thee en koek/cake. Hier ontvangt men onder andere het routeboek en wordt uitleg gegeven over de route en de routesystemen. De rally wordt uitgezet door Business Rally Events.

Na de lunch starten het tweede deel van de rally. De finish zal zijn bij de Amshoff in Kielwindeweer waar onder het genot van een borrel met bittergarnituur de prijsuitreiking zal worden gehouden. Hierna is er een mogelijkheid voor diner. Hierover krijg je bij aanmelding meer informatie.

De kosten van de organisatie worden grotendeels door sponsorgelden gedekt. Dit betekent dat het inschrijfgeld, wat 135 euro per equipe bedraagt, voor een groot gedeelte naar het goede doel gaat. Dit goede doel is een Winterolympiade in Hoogezand Sappemeer.

Belangrijkste reden: bewegen is goed voor iedereen en zeker voor alle kinderen. Een keer in de vier jaar wordt in de gemeente een Sportolympiade georganiseerd. Alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 doen hieraan mee. Tijdens de nieuw op te zetten Winterolympiade zal aandacht besteed worden aan wintersporten, zoals schaatsen. De kosten worden gedeeld door de gemeente, de scholen en sponsoren.

Rotary HS minstens het gedeelte van de sponsoren op ons nemen. Dus: maak mogelijk door deel te nemen of te sponsoren. Rotary heeft als lijfspreuk Service above self dit betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat kan op deze rallydag door deel te nemen of te sponsoren. Inschrijven en extra informatie verkrijgen kan via de site www.rallynoordnederland.nl. Voor sponsoren zijn pakketten, neem daarvoor contact op met het organisatieteam: Patricia Nieland-Kampen (06-23459847), Ingrid Drenth (06-46262692), Christiaan Setz (06-51854315).