Verschuren baalt van kritiek van FNV

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Bij het reïntegratieproject bij Post NL wordt zorgvuldig gewerkt aan het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor mensen die het opstapje via het project echt nodig hebben. Dat concludeert wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer na een onderzoek dat hij liet verrichten na klachten van de FNV.

De FNV trok in december vorig jaar aan de bel, waarbij ze project als ‘moderne slavernij’ bestempelde. Verschuren noemt dat ‘grote onzin’. ,,Het project verdient een beter beeld dan dat de FNV ervan schetst. We investeren in de toekomst van de mensen en het onderzoek dat ik na de klachten van de FNV heb uitgevoerd bevestigt dat de werkcoaches heel zorgvuldig te werk gaan en maatwerk leveren waarbij ze terdege rekening houden met de mogelijkheden en wensen van de werkzoekenden.’’

“In de drieënhalf jaar dat het project draait hebben we nooit iemand een strafkorting op de uitkering gegeven omdat hij niet bij Post NL aan de slag wil. Niemand wordt gedwongen daar aan de slag te gaan.” Ongeveer de helft van de deelnemers vindt binnen het jaar dat ze bij Post NL werken een andere baan.